Voordat je gaat voetballen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt eigenlijk voor alle sporten, zo ook voor voetbal. Veel blessures ontstaan op het veld omdat de warming-up overgeslagen wordt en men direct er vol tegenaan gaat. Voordat je begint moet je er dus voor zorgen dat je spieren en gewrichten zich kunnen voorbereiden op de zware inspanning.

Het voetbalseizoen in Nederland begint eigenlijk als het mooie weer is afgelopen en eindigt in het voorjaar als het mooie weer weer begint. Eigenlijk is dat jammer omdat we vaak in slechte of koude weersomstandigheden spelen. Kou is niet goed voor spieren. Zorg ervoor dus dat je je spieren eerst goed warm laat worden voordat je ze maximaal gaat belasten. Het is eigenlijk net als bij een auto, een koude motor belast je ook niet in de eerste kilometers.

Voor iedere buitentemperatuur hebben we een warme zalf in ons assortiment die diep in de beenspieren doordringt. Uitermate geschikt voor voetballers om voor de activiteit de spieren in te smeren en zodoende direct klaar te zijn voor actie.

Wij hebben een spierverzorgende zalf voor iedere temperatuur.